Totuusmedia suomentaa – Ruotsalainen lapsenpano-opas

Ruotsin jokin turhanpäiväinen sossuluukku on luonut esitteen, jossa esitellään lasten oikeaoppista hyväksikäyttöä ja seksuaalisuhteeseen saattamista aikuisten toimesta. Information till dig som är gift med ett barn eli ”tietoa sinulle, jolle on lahjoitettu lapsi”, vapaasti meidän ruotsinkielen taidollamme suomentaen. ”Information till dig som är gift med ett barn”, pyrkii informoimaan kansalaisia alaikäisten oikeuksista ja velvollisuuksista kansankodissa. Totuusmedia huomauttaa, että me emme puhu ruotsia, sillä pidämme ruotsin kieltä ja ruotsalaisuutta ylipäätään memeettisesti leviävänä tautina, mutta toisaalta oletamme esitteen kohderyhmän ruotsin kielen taidon olevan myöskin sangen huonolla tasolla.

Tässä muutamia, Suomen lainsäädännöstä olennaisesti eroavia tietoiskuja Ruotsalaisesta lainsäädännöstä:

Alla barn, flickor och pojkar, har samma rättigheter. Ts. Ruotsissa kaikki pennut, tytöt ja pojat, saavat käyttää samaa mällirättiä. Tämä eronnee Suomalaisesta lainsäädännöstä siten, että Suomen tasavalta ei edellytä kansalaisiaan käyttämään samoja masturbointitarvikkeita. Myös miehiin vaikuttaa jokseenkin eriskummallinen sääntö, jolle emme ole löytäneet vastinetta minkään muun valtion lakiteksteistä. Socialtjänsten kan komma att föreslå att ni inte bor tillsammans under en kortare eller längre period, jos lapsellesi siis sattuvat lyhyemmät tai pidemmät kuukautiset kuin tavallista, sosiaalityö saa tulla tarkastamaan esinahkasi alusen.

Erityisen mielenkiintoisia ovat eräät lauseet, jotka käsittelevät lasten asemaa erityisesti ei-vapaaehtoisen arbitraasin ja kaupan kohteina: Barn som kommer till Sverige utan vårdnadshavare anses
vara ensamkommande barn även om barnet är gift, Eli siis ruotsiin saapuvat lapset, jotka saapuvat ilman ajeltuja karvoja, voidaan antaa eteenpäin lahjoina. Tähän kuitenkin vaikuttaa eräs uskonnollinen reunaehto, Du som är gift med ett barn kan aldrig ta över föräldrarnas eller en god mans ansvar, sinun tulee siis kysyä jumalamieheltä lupaa, mikäli haluat lahjoittaa omistamasi lapsen edelleen uudelle omistajalle.

Ruotsalainen perhesuunnittelulainsäädäntö on löytämämme lauseen mukaan ottanut melko paljon mallia Kiinan kommunistisen puolueen yhden lapsen politiikasta: En flicka/kvinna har rätt att göra abort om hon vill avsluta en graviditet. Eli siis tytön tai naisen saa abortoida, mikäli häneen vaikuttaa painovoima. Jos jokin näissä teksteissä herättää hämmennystä ei ole syytä hätään, apua saat nimittäin jättämällä käsityösi sosiaalityön tai maahanmuuttoviraston tiloihin: Om du vill ha mer information om vad som gäller i Sverige kan du vända dig till din handläggare på Migrationsverket eller till socialtjänsten.

 

 

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*